Even voorstellen: Tim Berrevoets, sportconsulent Beesel

donderdag 26 oktober 2017

Mijn naam is Tim Berrevoets en sinds 28 augustus als Sportconsulent in dienst bij de gemeente Beesel. Ik ben woonachtig in Roermond en afgestudeerd aan de Fontys Sporthogeschool als docent Lichamelijke Opvoeding. Naast deze functie ben ik ook actief als zelfstandige in de turnsport. Ook tennis, rennen en bootcamp doe ik met veel enthousiasme. Mijn muzikale impulsen kan ik kwijt in onze coverband Bird House, waarmee we optreden in Midden-Limburg.

De gemeente Beesel heeft de inzet van een Sportconsulent gerealiseerd om de brede ontwikkeling van kinderen te stimuleren middels sport. Naast het (bewegings)onderwijs, vervullen de sportverenigingen ook een belangrijke rol. Het respecteren van elkaar, samen- en (hard)werken, complimenten geven, feedback krijgen en uiteindelijk presteren. Allerlei facetten die kinderen niet alleen op school, maar ook bij de vereniging geleerd krijgen.

De gemeente zet daarom in op het naar binnen halen van verenigingen onder schooltijd. Op deze manier krijgen alle kinderen de kans om van verschillende takken van sport te leren. Anderzijds kunnen verenigingen profiteren van de kennismaking met hun trainers en cultuur doordat kinderen ook na school hun sport willen beoefenen.

Ik ga proberen om de verbinding tussen onderwijs en de vereniging zo klein mogelijk te maken door actief te helpen tijdens de uitvoering en daarnaast evenementen te organiseren waarbij verenigingen zich kunnen presenteren. Sporten staat centraal in mijn beleving!

Met sportieve groet,
Tim Berrevoets

M: 06-28068926
E: tim.berrevoets@beesel.nl

Samen scoren