Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/clubtotaal.nl/httpdocs/wp-content/plugins/search-filter-pro/includes/class-search-filter-post-cache.php on line 1513

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/clubtotaal.nl/httpdocs/wp-content/plugins/search-filter-pro/includes/class-search-filter-post-cache.php on line 1566
Verenigingen in Beesel omarmen Veilig Verenigingsklimaat - Clubtotaal

Verenigingen in Beesel omarmen Veilig Verenigingsklimaat

donderdag 26 oktober 2017

Helaas bereiken ons de laatste jaren steeds meer berichten over seksueel misbruik, onacceptabel geweld op sportvelden, pesten, te kritische ouders en alle andere maatschappelijke ontwikkelingen waar verenigingen last van kunnen hebben. Vanuit Clubtotaal zijn we al enkele jaren bezig om sportverenigingen te overtuigen met deze onderwerpen aan de slag te gaan. Beleidsadviseurs van de gemeente Beesel hebben mij aangeven ook Cultuur en Jeugdwerk niet te vergeten, een hele logische vraag want het gaat om de veiligheid en het plezier van onze kinderen.

Diverse verenigingen binnen de gemeente Beesel hebben die handschoen opgepakt. Zo was voetbalvereniging Bieslo de eerste vereniging die de QuickScan op Veilig VerenigingsKlimaat had afgenomen. Vertrouwenscontactpersoon Lucie Fransen is voortvarend aan de slag gegaan om de gedachtegang achter Veilig VerenigingsKlimaat  uit te dragen binnen de vereniging.

Ook Jong Nederland Reuver/Offenbeek hebben de QuickScan inmiddels ingevuld en zijn aan de slag gegaan met dit onderwerp. De eerste stap, het zoeken van een Kartrekker of Vertrouwenscontactpersoon, hebben ze genomen.  Pieter Classen is hun nieuwe Vertrouwenscontactpersoon.

Verder hebben PUUR Theater en Scouting Lambertus al aangeven aan de slag te willen gaan met het verbeteren van hun beleid om excessen zo veel mogelijk te voorkomen. Daar gaan ze de komende maanden mee aan de slag.

Voor degene die nog twijfelen? Tijdens het Lokaal Verenigingscafé van 2 november komt het onderwerp ‘Beleid op Veilig VerenigingsKlimaat’ uitgebreid aan de orde. Daarbij zal ik uitleggen welke stappen je kunt nemen om snel en effectief te starten met het beleid om Veilig VerenigingsKlimaat te implementeren.

Het begin is in Beesel gemaakt een begin waar menig verenigingen in andere gemeentes een voorbeeld aan mogen nemen. Welke verenigingen volgen binnen Beesel en welke gemeente binnen Noord-Limburg?

Bert Janssen

Verenigingspedagoog Clubtotaal

 

Samen scoren