Verenigingen verzorgen clinics aan ‘speciale’ jongeren

vrijdag 30 juni 2017

Iedereen kan Sporten richt zich op het aan het sporten krijgen en houden van mensen met een beperking in Noord-Limburg. In samenwerking met het sportstimuleringsprogramma Special Heroes ervaren leerlingen op het speciaal onderwijs, middels kennismakingsclinics verzorgd door sportaanbieders, hoe leuk het is om te sporten. Het verzorgen van kennismakingsclinics voor speciaal onderwijs scholen is voor verenigingen een uitgelezen kans voor ledenwerving van speciale jongeren.

Tweede maal Special Heroes Experience

Donderdag 8 juni vond de Special Heroes Experience voor het tweede jaar op rij plaats op sportpark Herungerberg te Venlo. Aan deze kennismakingssportdag, op de accommodaties van de wieleromgeving de Herungerberg en de Venlose Hockeyclub sporten, namen 240 enthousiaste jongeren van SO de Taalbrug Venlo en SBO de Lings Tegelen deel. Er werden op deze dag maar liefst 14 verschillende kennismakingsclinics aangeboden door sportaanbieders. Zo waren o.a. de Wallaby’s, Dale Tan, VHC, Handbal Venlo, Hippisch Centrum Venlo, Moves 102 & Minded Motion actief. Een legio aan sporten dus, van dansen en hockey tot thaiboksen en freerunning!

De Wieleromgeving verzorgde de skate-, mountainbike- en wielrenclinic en was erg enthousiast. ‘’De kreten die de rijders lieten bij het passeren van de finish en de onderlinge aanmoedigingen waren niet van de lucht. Heel veel fietsplezier van deze jeugd, heerlijk dus voor ons allemaal’’, aldus Henk Sloesen.

Wil jouw vereniging meedoen?

Op de speciaal onderwijs scholen in Noord-Limburg vinden regelmatig kennismakingsclinics plaats gedurende de gymles vanuit verschillende verenigingen. Is uw vereniging ook geïnteresseerd om clinics te verzorgen en zodoende zichzelf te profileren bij de doelgroep? Stuur dan een e-mail naar info@iedereenkansporten.nl.

Samen scoren