Sportcafé XL

Het Sportcafé XL is een jaarlijks terugkerend evenement voor verenigingen uit Noord-Limburg en professionals in de sport. Tijdens het Sportcafé XL nemen de aanwezigen deel aan diverse workshops met onderwerpen die binnen de vereniging spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vrijwilligerstekorten, ouderensport of marketing. Maandag 20 november vond de vijfde editie van het Sportcafé XL plaats. 

Sportcafé XL 2017

Om kwart over zes opende Jaap Litjens, projectleider Clubtotaal, het Sportcafé XL. Dit jaar kozen we voor het Blariacumcollege in Blerick. De deelnemers verdeelden zich over een aantal workshops zoals ouderensport, social media, crowdfunding en gastvrijheid op de club.

“We waren heel benieuwd naar de workshop crowdfunding. ‘We hadden hier al wat langer interesse in maar we wisten niet zo goed waar we mee moesten beginnen. De workshop liet ons zien dat we zeker heel veel mogelijkheden en kansen hebben om crowdfunding misschien bij in te zetten,” zegt een van de bezoekers.

Na een korte pauze met een drankje en wat hapjes startte de netwerksessies. Hierbij gingen de aanwezigen zitten om met elkaar te sparren en gelijke valkuilen binnen de vereniging te bespreken. Bezoekers konden onder andere kiezen uit ‘omgaan met gedragsproblemen’, ‘wat wil de nieuwe generatie van 2025’ en ‘vrijwilligersbeleid’.

De avond werd afgesloten door niemand minder dan Rob Scheepers. Rob was de hele avond aanwezig en betrok de thema’s en het verenigingsleven op hilarische wijze in zijn stuk als ‘tonprater’, zoals ze in Brabant een buutreedner noemen.

Sportcafé XL 2016

Benieuwd hoe het Sportcafé XL van 2016 was? Bekijk het hier:

Ervaringen en recencies
Samen scoren